top of page

Notícies

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Icono de la aplicación Instagram

Es presenten a Molló les propostes de directrius de gestió i ordenació, els límits i la governança del futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Ahir al vespre va tenir lloc a la Sala de Plens de Molló, la presentació dels treballs preliminars de la creació del nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. L'acte va comptar amb les intervencions de l'alcalde, Pep Coma, del president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, de la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, i d'Eulàlia Comas, del Servei de Planificació de l'Entorn Natural del Dept. de Territori i Sostenibilitat.

 

A la reunió es va parlar dels límits proposats, de les directrius de gestió i ordenació i de la seva governança. En aquests moments els treballs preliminars estan molt avançats amb la redacció de la memòria que també contindrà el decret de creació. 

 

Pel què fa a Molló, d'acord amb l'Ajuntament, es proposa incorporar unes 724 Ha del terme municipal de Molló, que se sumarien (juntament amb altres ampliacions d'altres municipis) a les de l'actual espai PEIN de les Capçaleres del Ter i del Freser. Aquestes hectàrees corresponen a la la zona de les Deus d'en Sitjar (que es correspon a l'alta conca del riu Ritort) i a la zona carenera des del peus del Costabona a Coll d'Ares (que ressegueix la línia de frontera pel Coll de Siern, Coll Pany, Coll Pregon, Basses de Puig-Sec, Collada de Prats i Coll d'Ares). Tanmateix, Espinavell es convertirà amb aquesta proposta en una de les entrades al futur parc natural. 

 

Pel que fa a les directrius, aquestes posen èmfasi en la comptabilització de la conservació dels valors naturals amb el desenvolupament socioeconòmic del territori, i més concretament el parc haurà de: garantir la conservació dels sistemes naturals (hàbitats, flora, fauna, elements d'interès geològic i paisatgístic), incentivar la recerca científica i la divulgació del patrimoni d'aquest espai, fomentar la ramaderia extensiva sostenible i al recuperació de prats i pastures, realitzar una gestió forestal sostenible, donar suport a la producció agroalimentària local (trumfa, poltre, formatge, ovella ripollesa) i incentivar un turisme responsable i sostenible, entre d'altres.

Es constitueix la Comissió de Pastures de Molló, òrgan encarregat de gestionar el terrenys comunals

Dilluns 16 de març va tenir lloc, a les 20 hores a la Sala de Plens, la constitució de la Comissió de Pastures de Molló. Aquesta comissió, prevista en l'Ordenança reguladora de l'aprofitament dels terrenys comunals per a pastures del municipi de Molló, estarà formada per l'alcalde, Josep Coma, la regidora de Medi Rural, Teresa Buixeda, Santi Farriol, en representació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, i 5 ramaders escollits en assemblea.

 

Després de les votacions, els 5 ramaders elegits i que formaran part de la Comissió de Pastures són: Joan Bertran (Mas Can Pau de Molló), Carles Garriga (Mas Les Planes d'Espinavell), Lourdes Labró (Mas La Gresa d'Espinavell), Jaume Morer (Mas La Cadamon de Fabert) i Marc Pastoret (Mas Can Carol de Moixons).

 

Són funcions de la Comissió de Pastures: proposar anualment el nombre de caps de bestiar que s’autoritzaran a cada ramader en la llicència municipal, sense sobrepassar el límit de càrrega admissible; fer-se responsable del manteniment de les instal·lacions ramaderes tals com abeuradors, filats, mànegues,...; comunicar a l’Ajuntament les incidències o mancances que detecti en les forests i proposar accions de millora; solucionar en primera instància possibles conflictes entre ramaders, vetllar pel manteniment dels camins ramaders d’accés als comunals, així com pel manteniment de la delimitació dels comunals amb les finques veïnes; i vetllar per la conservació dels elements culturals històrics relacionats amb les pastures comunals (barraques de pastors,...). 

S'inicien les obres d'ampliació i millora de la Piscina Municipal de Molló, que tindran un cost de gairebé 152.000 euros.

L’Ajuntament de Molló ha iniciat les obres de reforma i ampliació de la piscina municipal de Molló. Aquestes obres, que seran dutes a terme per Construccions Freixenet-Camprodon SL, tindran un cost de 151.887,59 euros, dels quals un 46% seran finançats per la Diputació de Girona a través del programa específic del PUOSC de la Generalitat de Catalunya. El 54% restant l'assumirà l'Ajuntament de Molló a través de fons propis. l'estalvi aconseguit en els anys anteriors, permetrà que l'Ajuntament aporti 82.000 euros sense necessitat de recórrer a un préstec. 

 

Les obres consistiran en reformar l'edifici de vestidors, que calia adpatar a normativa. D'aquesta manera es farà un lavabo de minusvàlids i un espai de dutxes d'aigua calenta (que fins ara no n'hi havia), així com una sala destinada a infermeria. També s'aprofitarà per remodelar l'espai destinat a bar i magatzem, així com la creació d'un nou espai amb guixetes. Les obres també serviran per canviar el material de fusta que resseguia els vasos de la piscina (força deteriorat) i s'ampliarà la zona de gespa per tal d'augmentar l'aforament de l'equipament.

Acabades les obres de millora i remodelació de la Plaça, font i safareig de la Font Vella, amb una inversió de gairebé 60.000 euros.

Aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora i remodelació del sector de la Font Vella de Molló. Des de l'estiu de 2014 es van dur a terme aquestes obres que s'han dividit en dues fases. La primera fase es va dur a terme entre l'estiu i el setembre de 2014, amb una millora i remodelació de la Plaça de la Font Vella, punt de pas entre el poble de Molló i el veïnat de Favars. les obres van consistir en arrencar el ferm molt malmès de la plaça i fer una nova pavimentació amb asfalt, canviar els embornals i pintar les zones d'aparcament de la plaça. Aquesta fase va tenir un cost d'aproximadament 30.000 euros, dels quals un 83% foren finançats pel Fons de Cooperació Local de la Diputació de Girona i el 10% restant per fons propis. La segona fase s'ha desenvolupat entre el desembre de 2014 i el gener de 2015 i ha consistit en remodelar la font i safareig de la Font Vella, a fi de posar en valor aquest espai. Una nova il·luminació de l'espai, fer una escala de pedra, posar baranes, recuperar el canal d'aigua i impermeabilitzar el safareig han estat part de les obres que han tingut un cost d'uns 24.000 euros, finançats en 84% per la Diputació de Girona a través del Pla d'Inversions Sostenibles. 

S'executen les obres per a dur a terme millores en l'eficiència energètica (llum i calefacció) de l'edifici de la Casa de la Vila.

L’Ajuntament de Molló en data 4 de novembre de 2014 va adjudicar les obres de millora de la gestió energètica i el consum elèctric i de gas a l’edifici de la Casa de la Vila a l’empresa Comercial Pirene SL, per import de 12.924,60 euros.

 

Aquestes obres han consistit en dues accions. Per una banda s’han realitzat petites accions en calefacció i il·luminació. L’obra consisteix bàsicament en col·locar detectors de presència en els lavabos i en aïllar les canonades en la sala de calderes. D’altra banda, també s’ha implementat un sistema de gestió energètica amb PLC (Programmable Logic Controller). L’actuació esmentada consisteix en la incorporació de sensors en zones estratègiques de l’edifici fins a un quadre de control i maniobra, on s’ubicarà un petit servidor que permetrà el control remot per monitorització de tota la instal·lació de calefacció de l’edifici. Gràcies a aquest sistema es podrà controlar la temperatura de les estances i equipaments municipals i ajustar-ho més a les necessitats reals. Fins ara, per exemple, quan un usuari es deixava per descuit el termòstat de la calefacció engegat a la Biblioteca, aquest continuava funcionant fins que personal municipal l’aturava. Ara, això ja no passarà.

 

L'actuació s'ha dut a terme d'acord al previst en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Molló (PAES) i permetrà la millora de la gestió energètica (i un a estalvi econòmic) dels equipaments següents: Biblioteca-Telecentre, Espai d’Entitats, Arxiu Muni cipal, Ajuntament de Molló, Consultori Mèdic Local, Sala Polivalent, Centre Social Migjorn i farmaciola.

 

Aquesta obra s’ha pogut realitzar perquè ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Girona dins la Campanya “Del Pla a l’Acció” 2014, que ha finançat l’actuació en un 77,4%. La resta ha estat finançat amb fons propis.

El 13 d'octubre arriba una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell, que comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

El 13 d'octubre de 2014, dilluns, es durà a terme una nova edició de la Tria de Mulats d'Espinavell. Aquesta fira és única a Catalunya, ja que és la única on el bestiar baixa directament de la muntanya a la fira. En l'edició d'enguany està previst que hi hagi un 14% de caps de bestiar major (eugues i cavalls, sense comptar els pollins) segons les previsions de caps de bestiar que han fet arribar els ramaders. En total, més de 300 caps de bestiar de 14 explotacions ramaderes de Molló, Camprodon i Llanars seran presents a la fira. Està previst, que el bestiar arribi a la fira pels volts de les 10 del matí. Després, aquest quedarà exposat a Les Planes d'Espinavell durant tot el dia. A les 12:30 hi haurà l'entrega de premis als millors exemplars (parella, pollina, euga, semental i escamot). A la tarda es farà la tria o separació de les eugues dels pollins o mulats, acte que dóna nom a la fira. 

 

Com en les últimes edicions, hi haurà un servei d'autobús gratuït que circularà de 7 a 17 hores entre Molló i Espinavell. També es disposa d'aparcament al costat de la fira pels vehicles privats, al preu de 5 euros/dia.

 

Com cada any, a la fira hi seran presents diverses autoritats convidades per l'Ajuntament de Molló, entre les quals el conseller de Territori i Sostenibilitat, Hble. Sr. Santi Vila, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Eudald Casadesús,  el president del Consell Comarcal del Ripollès, Sr. Miquel Rovira, i diversos alcaldes de la comarca.

Ja està operativa la Seu Electrònica, on els ciutadans poden realitzar tot tipus de tràmits i obtenir informació pública sense necessitat de posar els peus a l'Ajuntament.

Text.

Des d'avui està activa la Seu electrònica de l'Ajuntament de Molló, on podràs realitzar molts tràmits online amb plenes garanties jurídiques. A més la seu, incorpora tota la informació pública corresponent a les actes del ple, el planejament urbanístic, les ordenances i reglaments, el perfil del contractant o el tauler d'anuncis electrònic. Avancem com a l'administració electrònica. S'hi pot accedir des d'aquí.

El Ple de l'Ajuntament de Molló aprova el seu suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur de Catalunya prevista pel 9 de novembre de 2014

El dilluns 22 de setembre, a les 13 hores, Molló ha celebrat un ple extraordinari per debatre la moció de suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya. La moció s'ha aprovat per unanimitat, i ha acordat mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de l’Ajuntament de Molló amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació. Així mateix, l'acord ha servit per donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei  de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.

La 9a edició de la Fira de la Trumfa permet servir més de 700 degustacions d'aquest producte

El 13 de setembre es va celebrar la 9a edició de la Fira de la Trumfa de Molló, que va tenir força èxit. Durant tot el dia molts visitants van passejar per la fira que comptava amb una vintena de parades on es podien comprar tot tipus de productes (trumfes, embotits, formatges, bolets, estris amb fusta, llaminadures,...). La majoria dels visitants van marxar carregats de trumfes que van poder comprar a la Cooperativa Ramadera de Molló. La trumfa de Molló es comercialitza amb el nom de "Trumfa de la Vall de Camprodon" i està inclosa en la marca de Producte del Ripollès.

 

Durant tot el dia hi va haver diverses activitats de carrer com ara animació infantil, un parc lúdic o un taller de cuinar amb trumfes per a la mainada. El taller va aplegar més de 50 petits participants que van elaborar un "Vaixell de trumfa" i que després van poder-se menjar a casa.

 

La fira també va permetre als visitants tastar la trumfa a partir de la degustació servida pels 6 restaurants del municipi. Enguany es van servir 700 tastets (un 9,1% més que l'any anterior). El concurs "El teu pes amb trumfes" va servir perquè l'agraciada del sorteig s'emportés els seus 58,5 kg de pes en forma de trumfes a casa seva. Finalment, Maria Vilarrasa va guanyar el 6è Campionat Local de Pelar Trumfes.

 

Obres de manteniment als carrers de Setcases, Font Vella, Marrades, Vallespir, Conflent i al veïnat de Fabert

Durant les properes setmanes es realitzaran diverses obres de manteniment municipal a unes quantes vies públiques del municipi. Concretament es millorarà el paviment malmès per les gelades i la sal potassa de diversos sectors dels carrers de la Font Vella i Setcases. En el cas del carrer de les Marrades s'arranjarà la barana de protecció entre el vial i el Torrent de la Font Vella. També s'executaran obres de reparació de la vorera al Passeig del Vallespir i a la Plaça del Conflent, que es trobaven en molt mal estat a causa d'una obra mal executada. Finalment, a Fabert, es renovarà un petit tram de la carretera d'accés al nucli, pròxima al clot, on el fred i la humitat de l'hivern han malmès el paviment. També s'acabarà la cuneta del marge esquerre entre la carretera i la plaça de Fabert (fins ara inexistent). Aprofitant aquesta tongada d'obres de manteniment es pintaran també els bancs que hi ha escampats pels nuclis urbans i pintar els pals dels fanals de Fabert.

 

En total, suposa una inversió que supera els 20.000 euros, i que vénen finançats en un 95% pel PUOSC de la Generalitat de Catalunya.

Treballs de regularització cadastral al terme municipal de Molló.

Des d'avui 19 d'agost, i fins a mitjans de la setmana vinent, un equip del Cadastre està realitzant treballs de regularització cadastral del terme municipal de Molló. Els treballs consistiran amb la detecció d'incidències i omissions d'edificacions a la base de dades del Cadastre. Per a fer aquesta feina, cal que els tècnics que estaran pel municipi, facin fotografies de totes les edificacions, i per això poden haver d'entrar a les finques.

La Plaça Major i el Carrer de la Font Vella queden empatats en 1a posició, i el Carrer de la Guardiola és 3r en el Concurs d'Engalanament de Carrers de la Festa del Roser.

La Plaça Major i el Carrer de la Font Vella van quedar empatats en la primera posició del Concurs d'Engalanament de Carrers d'enguany. En tercera posició va quedar el carrer de la Guardiola. En aquesta festa també es van decorar els carrers de Setcases, de l'Església, Sant Sebastià i Solà Morales. La festa va comptar amb diverses activitats, com ara el Tir al plat, que va tenir de guanyador en Josep Sala, un vermut popular, el bicicrucis amb més de 50 participants, la missa solemne i benedicció de la Creu de Terme en record de Mossèn Josep Riera, balls de nit, sardanes, el dinar popular amb més de 160 assistents i va acabar amb el ball del Roser.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima el recurs d'apel·lació de la Delegació del Govern espanyol en relació a l'aprovació de la moció sobre la sobirania fiscal

El Ple de 10 de maig de 2013 va aprovar una moció sobre la sobirania fiscal, impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En la moció es donava recolzament a la sobirania fiscal i s'expressava la voluntat de l'Ajuntament d'exercir-la.

 

Durant el mes de juny de 2013, la Delegació del Govern d'Espanya a Catalunya va presentar recurs contenciós administratiu contra aquest acord de ple de suport a la moció. El mateix Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona, al desembre de 2013, va emetre una interlocutòria declarant la inadmissibilitat del recurs interposat, tal i com es manifestava des de l'Ajuntament de Molló. En aquest sentit, el jutge reconeix que "l'acord constitueix tan sols una moció de suport a una determinada campanya que des del punt de vista del Dret administratiu i del de les competències d'aquest ordre jurisdiccional en particular, no comporten de per si efecte jurídic concret que creï concrets deures, obligacions o càrregues (...) i és per això que cal considerar que no són fiscalitzables des del punt de vista estricte del Dret administratiu (...)".

 

La Delegació del Govern va presentar recurs d'apel·lació davant el TSJC, que aquest mes de juny ha sentenciat tot desestimant-lo i imposant el pagament de 500 euros a la part apel·lant, així com el Jutjat Contenció administratiu va imposar els costos del judici també a la Delegació del Govern d'Espanya a Catalunya.

Es realitza la neteja de marges de diversos camins municipals i l'arranjament del camí entre Espinavell i el límit de terme de Setcases

Aquests dies s'està duent a terme la neteja de diversos camins de titularitat municipal, la majoria camins rurals que comuniquen els diversos veïnats del municipi. En total suposa una inversió de més de 9.200 euros, dels quals un 27% els aporta la Diputació de Girona a través d'una subvenció en espècie a través de la neteja dels marges de la carretera de Fabert, el camí entre Fabert i Espinavell i el camí de Santa Magdalena per Favars. El 73% de l'aportació restant és assumida per fons propis de l'Ajuntament de Molló, que realitza la neteja de marges dels camins veïnals de Molló a El Riberal, del Riberal a Ginestosa, del Vial de la Font de les Vernedes, del Vial del Torrent de la Font Vella, de la carretera de Favars, del camí de Molló al Dipòsit d'Aigua i de Molló al veïnat de Can Burgues.

 

Així mateix, els fons propis serviran per realitzar l'arranjament anual que es realitza al camí rural entre Espinavell i el límit de terme de Setcases, a les Roques d'en Marcé, un camí molt utilitzat a l'estiu i tardor per accedir a aquesta zona de muntanya.

Es recullen gairebé 200 signatures per queixar-se de la mala cobertura de Movistar

Durant un mes l'Ajuntament ha recollit signatures entre els clients de Movistar del municipi per tal d'expressar una queixa formal davant la deficient cobertura que ofereixen. 

 

Des de fa mesos, els clients de Movistar pateixen talls de cobertura (alguns de més de 27 hores sense servei) al municipi, i a més la companyia no ofereix el servei de 3G als nuclis de Molló i Espinavell (on viu la majoria de la gent) i que és essencial pel trànsit de dades, el que fa que fer ús d'aquestes sigui gairebé impossible. A més, en època de vacances, el servei de veu tampoc funciona amb normalitat.

 

L'Ajuntament s'ha queixat diverses vegades per via telefònica i escrita, i a data d'avui no s'ha solucionat el problema principal, que és l'extensió del 3G a tot el municipi. les signatures recollides i una moció del ple d el'Ajuntament de Molló han de servir per formalitzar una queixa formal a la companyia Movistar per tal que millori el seu servei.

Jonatan Mora, Xènia Pallarès, Oscar Carrasco i Eugènia Miró guanyadors de la primera cursa Molló Trail

El diumenge 18 de maig de 2014 es va disputar la primera edició de la cursa de muntanya Molló Trail - Camí de la Retirada, que va resseguir els camins de la retirada de 1939. Amb dos recorreguts de 27 i 44 km, la prova es va celebrar sense cap tipus d'incidència. Uns 150 corredors van realitzar la prova, que en el cas de la prova curta, des de Molló anava a Espinavell passant per Coll d'Ares, Prats de Molló, la Torre del Mir i Fabert, per acabar altra vegada a Molló. En el cas de la cursa llarga, des d'Espinavell s'havia de pujar al Costabona i tornar a Molló pel GR11.

 

Jonatan Mora, de l'Esportiu de Torelló, va ser el primer en completar la prova de 44 km, amb un temps de 4:50 hores. Xènia Pallarès, va ser la primera dona en creuar la meta, amb un temps de 6:04 hores.

 

Pel què fa a la cursa de 27 km, Oscar Carrasco va quedar campió amb un temps de 2:36 hores, i en dones, Eugènia Miró, amb 3:31 hores va ser-ne la guanyadora. 

 

L'organització i l'Ajuntament de Molló han valorat molt bé el desenvolupament de la prova, així com els corredors van destacar-ne la duresa i la bellesa dels paisatges.

 

El Foraster de TV3 visita Molló

Ahir, diumenge 11 de maig de 2014, es va emetre el capítol del programa de TV3 "El Foraster". El programa es va gravar a mitjans del mes de gener, i el presentador, en Quim Masferrer, va tenir la oportunitat de parlar amb diversos veïns i veïnes de Molló, Espinavell i Fabert.

 

L'Ajuntament vol donar les gràcies a tots els conciutadans que van participar en el programa i especialment a l'equip d'El Foraster.

 

El programa va tenir una audiència del 16,2% de share i 495.000 espectadors de mitjana. 

 

Podeu veure el programa aquí.

 

L'Ajuntament activa l'E-Tauler, un tauler d'edictes electrònic que substituirà el tauler d'edictes en paper

Des del passat 6 de maig de 2014, l'Ajuntament ha activat l'E-Tauler, o tauler d'edictes electrònic, que pots consultar-se aquí.

 

L'e-TAULER és un servei del Consorci AOC que permet la publicació i la gestió d'edictes electrònics mitjançant Internet. És una eina de publicació certificada amb automatismes associats a la gestió de la publicació dels edictes (control de períodes d'exposició, generació de diligències, etc.). L'e-TAULER permet gestionar les evidències electròniques del procés de publicació per tal de garantir els temps d'exposició i la integritat de la informació. No només és una eina d'enviament i recepció electrònica d'edictes interns, també permet gestionar-ne d'externs. Emparant-se en l'article 12 de la Llei 11/2007 LAESCP, l'e-TAULER pot ser l'únic mitjà de publicació, degudament regulat per l'ordenança d'administració electrònica o reglament. També pot oferir-se com a tauler complementari de l'ens.

 

Consulta l'Ordenança de serveis d'administració electrònica al BOP de Girona número 31, de 14 de febrer de 2014

L'Ajuntament decreta 3 dies de dol per la mort de Mossèn Josep Riera, rector de Molló durant 44 anys.

L'Ajuntament de Molló ha decretat 3 dies de dol oficial per la mort de Mossèn Josep Riera i Justó, rector de Molló, a l'edat de 82 anys. 

 

L'Alcalde, els regidors i la corporació municipal expressen en nom del poble el seu més sincer condol als familiars i amics, així com al Bisbat de Vic, per aquesta pèrdua tan sentida. Descansi en pau.

Nou servei d'assessorament per a la creació d'empreses

Aquest mes de març s'ha posat en funcionament, a través del Consorci Ripollès Desenvolupament, el nou programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, que ofereix un nou servei d'assessorament a les persones que tinguin la idea de crear un negoci. Si ets una persona emprenedora, tens una idea de negoci i vols avaluar-ne la viabilitat, CATALUNYA EMPRÈN per a la creació d'empreses t'ofereix els següents serveis: motivació, informació i orientació, assessorament, formació i suport a la consolidació. El servei es presta descentralitzat a Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. Per a més informació: al 972704499 o a emprenedors@ripollesdesenvolupament.com

 

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de Molló, la setzena a la comarca del Ripollès

La instal·lació, amb un pressupost de 400.000 euros, està dissenyada per a tractar un cabal de 100 m3/dia. La depuradora permetrà sanejar les aigües residuals d'aquest municipi i també contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Ter

 

L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Molló, a la comarca del Ripollès. Aquesta actuació ha tingut un cost de 400.000 euros i ha consistit en una depuradora biològica, dissenyada per a tractar un cabal de 100 m3/dia. L'aigua tractada es retorna al riu Ritort, conca del Ter, contribuint a la seva millora mediambiental. D'aquesta manera, l'aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.

Aquesta és la setzena estació depuradora en servei a la comarca del Ripollès, juntament amb les plantes de Camprodon, Font-rubí (terme municipal de Camprodon), Nevà (Toses), Núria, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.

 

El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. A data d'avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

El Ple de gener aprova una moció en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i una de suport a la consulta del 9 de novembre de 2014

El Ple de 17 de gener de 2014 va aprovar dues mocions en sentit ben diferent. La primera va ser de rebuig a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) aprovada pel govern de l'estat i que va entrar en vigor el 31 de desembre de 2013. Aquesta llei reforma profundament el món local i posa en perill la prestació de molts serveis municipals. El Ple també va aprovar donar suport a la consulta i a la pregunta del 9 de novembre de 2014. Finalment el Ple també va aprovar la modificació d'estatuts del Consorci Localret, va aprovar les al·legacions a presentar el PUOSC, i va donar compte de diversos assumptes, entre els quals donar compte de la xifra oficial de població a 1 de gener de 2013, que és de 356 habitants.

 

El Ple aprova el Calendari del contribuent pel 2014

Es fa saber a tos els veïns i contribuents del municipi que el Ple de 17 de gener de 2014 va aprovar el calendari del contribuent. Tots els impostos i taxes municipals es cobren en el tres terminis anuals de cobrança següents:

 

Primera cobrança : del 3 de febrer a 4 d’abril de 2014: Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica. Segona cobrança: del 15 d’abril a 30 de juny de 2014: 50 % Impost sobre IBI Urbana, 100% IBI Rústica i característiques especials, 50% Escombraries, Subministrament d'aigua 2n. Semestre  2013. Tercera cobrança: del 15 de setembre 17 de novembre de 2014: 50% IBI urbana, 50% escombraries, Subministrament d'aigua 1r. semestre 2014, Impost sobre Activitats Econòmiques. El cementiri es cobrarà al mes de novembre.

 

L'Ajuntament tarda 10 dies de mitjana en resoldre una sol·licitud ciutadana per via electrònica

Durant el 2013, l'Ajuntament de Molló va rebre 94 sol·licituds per via electrònica a través de l'eina E-Tram. Aquesta eina permet fer una sol·licitud per via electrònica a l'Ajuntament, tot i que les notificacions encara no estan integrades i cal continuar fent-les en paper si l'usuari no ho demana expressament en el moment de fer la sol·licitud.

 

Els tràmits més sol·licitats són: Casament civil, Certificat de qualificació urbanística, Cita amb un càrrec electe o tècnic municipal, Comunicació d'obres excloses de llicència, Domiciliació de tributs, taxes i preus públics, Instància genèrica, Queixes i suggeriments i Ús d'equipaments municipals per a activitats culturals, esportives o de lleure. Les instàncies suposen el 78% dels tràmits sol·licitats.

 

Pel què fa al temps mitjà de resolució, aquest es situa en 10 dies. Per tràmits, l'ús d'equipaments triga 2 dies en resoldre's o 3 dies la cita amb càrrec electe o tècnic, mentre que la domiciliació de tributs tarda uns 21 dies en resoldre's, o 20 dies les obres excloses de llicència.

Molló registra un creixement demogràfic anual del 1,71%, i compta amb 356 habitants a 1 de gener de 2013.

Molló compta amb 356 habitants a 1 de gener de 2013. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha fet públiques les xifres oficials de població a 1 de gener de 2013, i el municipi de Molló, respecte l'any 2012, ha crescut en 6 habitants (fet que suposa un increment del 1,71%). En total hi ha 171 homes (48,03%) i 185 dones (51,97%). En relació a la comarca, Molló és el 2n municipi que més creix en números absoluts (després de Queralbs amb 7 habitants nous), i és el 3r municipi que més creix en xifres relatives (Queralbs un 3,93%, i Pardines un 2,60%). Dels 19 municipis del Ripollès, Molló és un dels 7 que creix, mentre que la resta perden població. A la comarca, la població ha decrescut un -1,04%.

 

Una brigada forestal netejarà diversos camins municipals

Fa unes setmanes que una brigada forestal formada per 3 persones treballa per netejar de vegetació i arranjar diversos camins del municipi. Aquesta brigada, que també treballarà a Llanars i Setcases, forma part d'un programa d'inserció d'aturats de llarga durada i està subvencionada en part pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

Els treballs, coordinats des del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès, tenen per objectiu netejar de vegetació els camins de Molló a Espinavell, d'Espinavell a Fabert, el camí antic de Fabert fins a Sant Pere, i el camí de la Retirada, des de Molló fins a Coll d'Ares.

A punt de finalitzar les obres del Programa Romànic Obert de l'església de Santa Cecília de Molló

Ahir, 21 d'octubre de 2013, es va realitzar una visita d'obres amb membres de La Caixa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Bisbat de Vic, la Parròquia de Santa Cecília de Molló i l'Ajuntament de Molló per a comprovar la finalització dels treballs del Programa Romànic Obert, que han suposat una inversió de 200.000 euros aportats per La Caixa. La visita va permetre constatar les obres dutes a terme (restauració del rosetó –eliminar la reixa, reomplir els buits, recuperar les línies arquitectòniques perdudes i substituir l'envidrament–; la construcció d'una zona pavimentada a l'accés exterior al monument com a prolongació del carrer, la construcció d'un nou cancell d'entrada, i les actuacions a les façanes i campanar, bàsicament de neteja i eliminació de plantes i excrements d'ocells, així com el repicament d'alguns punts i rejuntaments amb morter de calç).

 

En aquests moments queden pendents els treballs d'arranjament de la façana exterior de l'absis central i la restauració dels elements més degradats de la portalada romànica.

 

Aprofitant aquestes obres, la Parròquia també està restaurant la imatge de Santa Cecìlia, una talla d'abans de la Guerra Civil.

Aprovades definitivament les modificacions 1 i 2 del POUM de Molló

El Ple de 16 de novembre de 2012 va aprovar inicialment la proposta de modificació número 1 i del 2 del POUM de Molló, que han consisit en la correcció material i modificació dels ajustaments de l’edificació al carrer de Francesc Pastoret, i la modificiació en el redactat dels articles 59.3 i 63 de la secció 3, d’usos en sòl no urbanitzable.  El Ple d'11 de gener de 2013 va aprovar provisionalment la proposta, i finalment la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, en data 2 de maig de 2013, va aprovar definitivament les dues modificacions.

Nou servei de farmaciola a Molló

El passat 13 de desembre de 2013 va obrir el nou servei de farmaciola a Molló. L'Ajuntament va sol·licitar el passat mes de febrer de 2013 al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que autoritzés l'obertura d'una farmaciola al municipi. El Departament va respondre favorablement a la sol·licitud del consistori, i va realitzar el concurs per adjudicar el servei a una de les farmàcies de l'àrea bàsica de salut de la Vall de Camprodon. Finalment, el llicenciat Pep Pérez, titular de la farmàcia de Llanars, va guanyar el concurs per obrir una farmaciola a Molló. Els horaris d'obertura d'aquest nou servei són: dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 13 i de 16 a 17 hores. Per Nadal o estius, també obrirà els dissabtes.

El Ple aprova un pressupost de 464.255,29 euros per l'exercici 2014

El Ple del 8 de novembre de 2013 va aprovar per unanimitat el Pressupost de 2014. Respecte l'any 2013, el pressupost ha augmentat un 4,99% (bàsicament per la comptabilització del cànon de l'Agència Catalana de l'Aigua, que passa a ser un ingrés/despesa pressupostari). Així doncs el pressupost ascendeix a poc més de 464.000 euros. Pel què fa als ingressos: els impostos directes suposen el 40,16%, els impostos indirectes un 2,15%, les taxes, preus públics i altres ingressos són un 27,50%, les transferències corrents un 29,09% i els ingressos patrimonials suposen un 1,09%. Respecte a les despeses, aquestes es composen de les despeses de personal que suposen un 21,19%, les despeses en béns corrents i serveis són el 50,13%, les despeses financers un 0,62%, les transferències corrents un 16,56%, les inversions reals un 4,81% i els passius financers un 6,68%.

El programa "Plaça Gran" de Radio 4 parla de Molló, la cançó tradicional del Pirineu i la Tria de Mulats d'Espinavell

En ocasió de la tradicional fira de la Tria de Mulats d'Espinavell, el programa radiofònic "Plaça Gran" de Radio 4, conduit per Joan Albert Argerich, visita Molló.

 

La filla d’en Peret Blanch ens parla del seu pare, pagès, barber, traginer... i per damunt de tot violinista. D’un altre fill popular de la zona, en Cisco del Carol, ens en dóna referència un seu nebot, en Joan Pastoret. L’Artur Blasco ens explica com es va introduir l’acordió al Pirineu, mentre que els amfitrions de força vetllades, un excalde i l’alcalde actual ens detallen l’activitat d’una població turística i ramadera com és Molló.

S'aprova una rebaixa del 10% en la Taxa d'Escombraries, Vehicles puja un 1,5% i la resta d'impostos i taxes queden congelats pel 2014

El Ple de 8 de novembre de 2013 va aprovar inicialment la modificació de les ordenances fiscals pel 2014. La majoria de taxes i impostos queden congelats, com ara l'IBI, l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, Plusvàlues, IAE, Activitats, Cementiri, Aigua, Piscina i Preus públics, entre d'altres. Només es modifica la tarifa de l'Impost de Vehicles, que pujarà l'IPC, i la Taxa d'escombraries, que es reduirà un 10%. En en primer cas, l'alcalde va justificar l'augment de l'IPC pel fet que feia 3 anys que no es tocava aquest impost i calia actualitzar-lo (tot i que no puja l'IPC acumulat dels 3 anys). Finalment la taxa d'escombraries es reduirà un 10% i no s'incrementarà l'IPC (com recomanava el Consell Comarcal del Ripollès, ens encarregat de la recollida de residus). L'alcalde va explicar que gràcies a l'actualització del padró fiscal (d'acord amb en nomenclàtor aprovat), i alguns ajustos al servei com ara la retirada d'alguns contenidors per concentrar-los en un únic punt de recollida al poble de Molló, suposarà un estalvi de l'11,5%. El Ple també va aprovar la nova ordenança general de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos de dret públic municipals, així com va corregir errors o clarificar conceptes d'altres ordenances, sense modificar-ne les tarifes.

Please reload

bottom of page