top of page

Com cada 13 d'octubre, torna la Tria de Mulats d'Espinavell

Updated: Sep 26, 2022


El pròxim dijous 13 d'octubre, diada de Sant Eduard, tornarà una de les fires més espectaculars del país: la Tria de Mulats d'Espinavell.


La Tria de Mulats d'Espinavell és una fira ramadera d'arrel tradicional que se celebra a Espinavell des de temps immemorials i que aplega més de 300 caps de bestiar equí de 15 explotacions ramaderes dels municipis de Molló, Llanars i Camprodon que baixen directament de la muntanya fins a la fira, i suposa un esdeveniment únic al nostre país.


La fira d'enguany mantindrà el format dels últims anys, amb l'arribada del bestiar cap a les 10 hores. De totes maneres, es recomana ésser a Espinavell cap a les 9 hores, per si l'eugassada arriba abans a Espinavell. El bestiar estarà exposat a Les Planes d'Espinavell durant tot el dia.


Al migdia s'entregaran els premis als millors exemplars (millor escamot, millor euga, millor pollí/pollina, millor semental, i millor parella (euga i pollí).


A la tarda es durà a terme la "tria de mulats", la separació de les cries (mulats, pollí o pollines) de les eugues, que tornaran a muntanya cap a les 5 de la tarda.


La fira és possible gràcies a les explotacions ramaderes que hi participen, i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.


Trobareu més informació dels orígens de la fira, programa d'actes, afectacions de trànsit... al web https://www.mollo.cat/triademulats.



Programa d'actes 2022


​A partir de les 10 hores: ARRIBADA DEL BESTIAR


Al migdia: ENTREGA DE PREMIS ALS MILLORS EXEMPLARS


​Durat tot el dia: FIRA DE PRODUCTES ARTESANALS


​Tots els actes se celebren a Les Planes d'Espinavell.




El cartell d'enguany


La fotografia que il·lustra el cartell d'enguany és de Neus Pastoret (Molló) i es pot veure un escamot d'eugues a la Coma del Tec (Vallespir), amb la muntanya del Costabona al fons. La fotografia està feta durant l'anada del bestiar a la Muntanya de Rojà (Conflent) on hi ha les pastures d'estiu de molts dels equins que participen a la fira.






115 views0 comments
bottom of page