top of page

Commemoració dels 360 anys del Tractat dels Pirineus


El pròxim dissabte 1 de juny de 2019, en el marc del projecte Commemorem de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, es durà a terme una jornada de commemoració dels 360 anys del Tractat dels Pirineus, acord que va traçar la línia de frontera entre Molló (Ripollès) i Prats de Molló (Vallespir).


El programa d´actes previst és


1 de juny de 2019


Matí: des de Coll d’Ares


08.30h - “De Muga a Muga per Molló”. Sortida guiada a peu (guiatge Guies Roc Blanc). Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al correu electrònic mancomunitat@valldecamprodon.org o a l'Ajuntament de Molló. Les inscripcions es confirmaran seguint l’ordre i data d'entrada. El termini d’inscripcions serà el 30/05/2019, a les 12h.


Fitxa tècnica : punt de sortida i d’arribada — aparcament de Coll d’Ares (cotxes particulars; puntualitat) / durada prevista — 4h 30 min./ desnivell acumulat —300 metres / dificultat — mitja-alta. / Recomanable: bona condició física, anar ben calçat i amb vestuari adequat a l’activitat de muntanya. / Cal portar: protecció solar, previsió de roba per canvis de temps, esmorzar i aigua.


Tarda: a l’Ajuntament de Molló


18:00h - Benvinguda i presentació de la jornada, a càrrec de l´Il.lm Sr. Josep Coma i Guitart, alcalde en funcions de l´Ajuntament de Molló i del Sr. Xavier Juncà i Morer, president en funcions de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon.


18:10h - “L´Edat Moderna a la Vall de Camprodon i al Tractat dels Pirineus”, en el marc del projecte PATRIMC@T-POCTEFA, a càrrec de la Srta. Alícia Guillaumes i Hubach, tècnica que executa el projecte "El patrimoni militar de la Vall de Camprodon" (*).


18:30h - "La delimitació de la frontera hispano-francesa", a càrrec del Doctor per la Universitat de Barcelona, el Sr. Joan Capdevila i Subirana, Delegat Permanent d´Afitament de la Frontera a Girona, Delegació del Govern a Catalunya.

19:30h - Cloenda de la jornada i visita a l’exposició.


L’exposició gratuïta “360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus. La frontera: terra de pas”, quedarà oberta al públic, a l’Ajuntament de Molló,de l’1 de juny al 16 de juny de 2019, en horari d’atenció al públic.



(*) “L´Edat Moderna a la Vall de Camprodon i al Tractat dels Pirineus” a càrrec d´Alícia Guillaumes, tècnica del projecte EFA045/15 PATRIMC@T POCTEFA 2014-2020 Fons Europeus de Desenvolupament Regional: El Patrimoni Militar de la Vall de Camprodon, de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. El projecte PATRIMC@T està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA es reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d´estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.



167 views0 comments
bottom of page