top of page

La Flama del Canigó es repartirà arreu de Catalunya a partir de Coll d'Ares


El proper 23 de juny de 2022, Coll d'Ares tornarà a ser l'epicentre de la distribució de la Flama del Canigó arreu de Catalunya.


La Comitiva d'Igualada és una de les més matineres, i està previst que arribi a Coll d'Ares entre les 6 i 7 hores del matí. Allà, Òmnium Cultural agafarà la Flama del Canigó que portarà al Parlament de Catalunya. Al llarg de tot el dia, el peveter Flama d'Arrels estarà encés amb la flama i custodiat pels Agents Rurals. Tothom que ho vulgui, podrà recollir-la. Els últims anys, molts pobles i ciutats de diferents punts de Catalunya (Ripollès, Garrotxa, Osona, Moianès, Selva, Gironès, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Bages, Anoia, Alt Penedès, Baix Ebre, Montsià, Segarra, Urgell, Segrià...) la recullen a Coll d'Ares.


L'Associació Tradicat, Òmnium Cultural i els ajuntaments de Prats de Molló-La Presta i de Molló han organitzat un seguit d'actes que tindran lloc a Coll d'Ares, i que comptaran amb al presència del 131è president de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Quim Torra, i d'escolars de la Catalunya Nord.


Actes a Coll d'Ares


A partir de les 6 hores: ARRIBADA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Es rebrà la flama que porta la comitiva d'Igualada (entre les 6 i 7 hores) i que recollirà Òmnium Cultural per portar-la al Parlament de Catalunya. Encesa del peveter "Flama d'Arrels" que contindrà la Flama del Canigó durant tota la jornada perquè la recollin tots els pobles i ciutats que vulguin.


A les 11 hores: ANIMACIÓ INFANTIL amb Amadeu i Cia, amb presència d'escolars de la Catalunya Nord (Escoles Arrels i La Bressola).


A les 12 hores: ARRIBADA DEL 131è PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, M. Hble. Sr. QUIM TORRA.


A les 15h: SARDANES amb la Cobla Ciutat de Girona.


A les 15:30h: REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ, portada per entitats nord-catalans.


Seguidament: PARLAMENTS OFICIALS, HIMNES DELS PAÏSOS CATALANS I REPARTIMENT DE LA FLAMA.


Hi haurà foodtruck i paradetes a Coll d'Ares durant la jornada.


Actes a Molló


A l'Ajuntament de Molló, a les 17:15h: REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ.


A la Plaça Migjorn, a les 22:30h: ENCESA DE LA FOGUERA, amb galetes i cava per a tothom.





413 views0 comments
bottom of page