top of page

La Molló Trail formarà part de les "Valls Catalanes Trailrunning Challenge"


Aquest 2023, la Molló Trail passarà a formar part de la Copa de Curses per Muntanya de la FEEC i també de les "Valls Catalanes Trailrunning Challenge"


Les Valls Catalanes Trailrunning Challenge és una competició esportiva de curses de muntanya que comptarà amb sis proves:

  • la Molló Trail (a Molló, el Ripollès, el 4 de juny)

  • la Trail La Boucle du Point (a La Menera, el Vallespir, l'11 de juny)

  • la Montcal Run (Maià de Montcal, Beuda i Albanyà, Garrotxa-Alt Empordà, 2 de juliol)

  • l’Olla de Tapis (a Maçanet de Cabrenys, Alt Empordà, el 15 d’octubre)

  • la Trail Des Salines (a Ceret, el Vallespir, el 22 d’octubre)

  • la Centúria Trail (a Sant Pau de Segúries, el Ripollès, el 23 novembre)

El campionat neix de la voluntat de les entitats organitzadores d’agrupar en una lliga diferents curses de mitja marató de muntanya (21 quilòmetres), amb l’objectiu de fomentar la participació i la cohesió del territori mitjançant l’esport i l’entorn on es practica. Així, l’activitat tindrà lloc a municipis integrats a l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial del País d'Art i Història Transfronterer de Les Valls Catalanes, organisme públic que es dedica a la gestió patrimonial d’un espai geogràfic a cavall entre la Catalunya del Nord i del Sud. La competició, de caràcter individual i que premia la regularitat dels corredors i corredores, compta en aquesta edició amb l’adhesió del Consorci Salines Bassegoda, que posarà a disposició de l’organització els recorreguts arreu del seu entorn.


Amb el desig de millorar l’experiència dels participants, l’organització també vol reforçar la descoberta i divulgació del territori. En aquest sentit, dues persones, l’Emma Riera (Maià de Montcal) i en Benjamin Desmet (Ceret), que alhora són participants, organitzadors i coordinadors, realitzaran els recorreguts unes setmanes abans de cada prova per explicar les seves experiències i difondre els seus coneixements als assistents, que així podran conèixer en primera persona els llocs d’interès i els punts forts de cada localització.


Trobareu tota la informació de la Molló Trail al web https://www.mollo.cat/mollotrail o del Valls Catalanes Trailrunning Challenge al web https://vallscatalaneschallenge.com/





109 views0 comments
bottom of page