top of page

Mesures en relació a la pandèmia de coronavirus COVID-19


ActualitzaciĂł 25/04/2020, 16:45h

𝗣𝗹𝗮 𝗱’𝗔𝗰𝘁𝘂𝗮𝗰𝗶𝗼́ 𝗱𝗲𝗹 𝗣𝗥𝗢𝗖𝗜𝗖𝗔𝗧 𝗽𝗲𝗿 𝗲𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲̀𝗻𝗰𝗶𝗲𝘀 𝗮𝘀𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗱𝗲𝘀 𝗮 𝗺𝗮𝗹𝗮𝗹𝘁𝗶𝗲𝘀 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗺𝗶𝘀𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲𝘀 𝗲𝗺𝗲𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗮𝗺𝗯 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗮𝗹𝘁 𝗿𝗶𝘀𝗰


Els apartats marcats amb 🔴 tenen novetats!


🔴 𝗖𝗢𝗥𝗢𝗡𝗔𝗩𝗜𝗥𝗨𝗦 𝗔 𝗠𝗢𝗟𝗟𝗢́ 𝗜 𝗘𝗟 𝗥𝗜𝗣𝗢𝗟𝗟𝗘̀𝗦


Ahir al vespre, la xifra de persones amb coronavirus confirmat a la comarca i que estan o han estat ingressades a l’Hospital comarcal de Campdevànol era de 112 persones. Hi ha 8 defuncions per coronavirus a la comarca des de l’inici de la pandèmia. Cal agafar les dades amb una mica de cautela, ja que no estan del tot validades, i no s’hi compten defuncions o casos que s’hagin produït a casa, en residències o hospitals de fora de la comarca.


Al municipi de Molló no s’ha detectat cap cas positiu de COVID-19 a data d’avui.


Cal extremar moltĂ­ssim les precaucions, i evitar al mĂ xim el contacte amb altres persones. Eviteu sortir de casa i tenir contacte fora del nucli familiar.


𝗗𝗘𝗙𝗨𝗡𝗖𝗜𝗢𝗡𝗦 𝗜 𝗘𝗡𝗧𝗘𝗥𝗥𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧𝗦


Es prohibeixen les sales de vetlla en tot tipus d'instal¡lacions, públiques o privades, així com en els domicilis particulars.


En el cas de morts per COVID-19, no es podran realitzar pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius en el cadàver.


Es posposarà la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins a la finalització de l'estat d'alarma. La participació en la comitiva per a l'enterrament o comiat per cremació de la persona morta es restringeix a un màxim de tres familiars o persones properes, a mÊs, si Ês el cas, de ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt. En tot cas, s'haurà de respectar sempre la distància d'un a dos metres entre ells.


🔴 𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧 𝗣𝗘𝗥𝗠𝗘𝗦𝗔 𝗠𝗔𝗝𝗢𝗥𝗦 𝟭𝟰 𝗔𝗡𝗬𝗦


Sempre de forma individual, excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.


La mobilitat (amb vehicle o a peu) es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments o productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura de menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment, excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o una altra causa justificada.


Es permet anar a tirar les deixalles. L’Ajuntament desinfecta periòdicament aquests espais, però millor anar-hi amb guants i mascareta.


Es permet passejar la mascota (gos), amb una distĂ ncia que no ha de superar els 200 metres del domicili.


Puc anar a l’hort si està fora del meu domicili habitual? Sí, si és un hort del qual es cullen productes necessaris per a la subsistència. També, si és un hort on a més es tenen animals que s’han de cuidar. El desplaçament als horts s’ha de fer individualment. Queden exclosos d’aquest criteri els horts que hi pugui haver en segones residències, als quals segueix estant prohibit anar-hi.


🔴 𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧 𝗔𝗠𝗕 𝗠𝗘𝗡𝗢𝗥𝗦 𝗗𝗘 𝟭𝟰 𝗔𝗡𝗬𝗦 (𝗗𝗘 𝟬 𝗔 𝟭𝟯 𝗔𝗡𝗬𝗦)


A partir del 26 d’abril de 2020 poden sortir acompanyats d'1 adult els menors de 14 anys amb condicionants:


  • Fins a 1 km de distĂ ncia del domicili

  • Fins a 3 menors amb 1 adult (progenitor, persona amb qui convisquin al domicili o persona a cĂ rrec)

  • Entre 09.00 i 21.00 hores.

  • Es podrĂ  circular per qualsevol via o espai d'Ăşs pĂşblic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el lĂ­mit mĂ xim d'1 km del domicili

  • No ĂŠs permès l'accĂŠs a espais recreatius infantils a l'aire lliure, aixĂ­ com a instal¡lacions esportives com el poliesportiu.

  • Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distĂ ncia interpersonal amb tercers mĂ­nima de dos metres.


🔴 𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧 𝗗𝗘 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗡𝗘𝗦 𝗗𝗘 𝟭𝟰 𝗔 𝟭𝟴 𝗔𝗡𝗬𝗦


Poden realitzar nomĂŠs les activitats permeses als majors d'edat com anar a comprar aliments i productes essencials o passejar la mascota.


𝗠𝗢𝗕𝗜𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧 𝗣𝗥𝗢𝗛𝗜𝗕𝗜𝗗𝗔


El confinament afecta a tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència.


La carretera a Coll d’Ares està tancada, només es permet el trànsit de mercaderies o treballadors transfronterers amb acreditació. A França també hi ha confinament total i toc de queda a la nit en alguns municipis.


No es pot sortir a peu per passejar o caminar, ni a fer activitats a la natura o esport a l’aire lliure.


Per circular amb vehicle cal portar el Certificat autoresponsable. Aquest document es pot portar al vehicle en format paper o digital, i el trobareu aquĂ­: https://confinapp.gencat.cat/

L’Ajuntament n’ha repartit a les botigues obertes: Can Jordi a Espinavell, Can Parruc, Can Bruel i La Cooperativa a Molló.


🔴 𝗘𝗦𝗧𝗔𝗕𝗟𝗜𝗠𝗘𝗡𝗧𝗦 𝗢𝗕𝗘𝗥𝗧𝗦


Puc anar a comprar a establiments fora del meu municipi? Només excepcionalment i de forma justificada. La compra s’ha de fer al més a prop possible del domicili per evitar desplaçaments innecessaris i reduir el temps a l’exterior.


Quan aneu a les botigues a comprar, entreu al local d’1 en 1, i espereu que surti la persona que comprava per entrar a l’establiment. En supermercats més grans pot haver-hi més d’1 comprador a l’interior.


Mantingueu sempre la distĂ ncia de seguretat (2 metres) entre les persones quan compreu o us les trobeu pel carrer.


Els establiments que se’ls permet obrir al municipis són Can Jordi a Espinavell, Can Bruel, Can Parruc i La Cooperativa (aquests establiments pràcticament només obren al matí). La farmaciola de Molló de moment resta oberta amb els horaris habituals (dilluns, dijous i divendres, d’11 a 13:45 hores), tot i que es reparteixen medicaments a domicili i potser quan hi aneu us heu d’esperar que arribi.


Des del 20 d’abril les deixalleries de la comarca del Ripollès estan obertes.


𝗘𝗦𝗧𝗔𝗕𝗟𝗜𝗠𝗘𝗡𝗧𝗦 𝗜 𝗘𝗦𝗣𝗔𝗜𝗦 𝗧𝗔𝗡𝗖𝗔𝗧𝗦


Tots els equipaments, zones verdes, esglĂŠsies, bars, restaurants, hotels, turisme rural,... han de romandre tancats.


No hi ha servei de recollida de trastos vells.


𝗔𝗝𝗨𝗡𝗧𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧 𝗜 𝗥𝗘𝗚𝗜𝗦𝗧𝗥𝗘 𝗖𝗜𝗩𝗜𝗟


L’Ajuntament està tancat al públic, tot i que es fan les gestions habituals amb teletreball. Per consultes truqueu al 972740387 o feu els tràmits amb plena validesa legal pel web www.mollo.cat.


El Registre Civil de Molló també està tancat i només atén consultes telemàtiques o per telèfon (trucar a l’Ajuntament). Els serveis essencials del Registre Civil són Llicències d’enterrament, matrimonis in articulo mortis, i naixements en termini peremptori (quan estigui proper el venciment del termini d’inscripció). De dilluns a divendres laborables, de 9 a 14 h, truqueu a: 972.74.03.87. Fora d’aquest horari, truqueu al telèfon del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 1 de Ripoll al 972.70.00.99


𝗦𝗘𝗚𝗢𝗡𝗘𝗦 𝗥𝗘𝗦𝗜𝗗𝗘̀𝗡𝗖𝗜𝗘𝗦


No està permès desplaçar-se a les segones residències (ni horts d’aquestes finques).


Fets denunciables (segons GuĂ rdia Civil i Mossos), i alguns denunciats:


  • Haver-se desplaçat a la segona residència (allĂ  on no s’estĂ  empadronat).

  • Persones que passegen la seva mascota mĂŠs lluny del que es prudencial d’acord al seu domicili.

  • Trobar gent de Camprodon que ve a comprar a MollĂł (quan a Camprodon ja hi ha botigues).


Us fem avinent que NO cal trucar a l’Ajuntament si us posen una denúncia, i que les al·legacions que es vulguin fer s’han de presentar a la Generalitat o al Ministeri de l’Interior segons correspongui.


🔴 𝗠𝗔𝗦𝗖𝗔𝗥𝗘𝗧𝗘𝗦


Les autoritats recomanen l’ús de mascaretes i guants per sortir a l’exterior de casa i anar a comprar. Si us en falten, l’Ajuntament en va repartint de forma gratuïta per persones empadronades i que tinguin residència i es trobin durant el confinament al municipi en diferents espais i dies. Consulteu el WhatsApp de l’Ajuntament els llocs i dies.


🔴 𝗔𝗝𝗢𝗥𝗡𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧 𝗗’𝗜𝗠𝗣𝗢𝗦𝗧𝗢𝗦 𝗜 𝗧𝗥𝗜𝗕𝗨𝗧𝗦 𝗠𝗨𝗡𝗜𝗖𝗜𝗣𝗔𝗟𝗦


El 2n període de cobrança: Del 15 d’abril fins el 14 de setembre de 2020. Les persones que ho tinguin domiciliat bancàriament, els rebuts de les taxes del subministrament d'aigua potable ( 2n semestre de 2019) i el 50% de les escombraries del 2020 es giraran el 13 de juliol de 2020 (abans era el 7 de maig). El 50% de l'IBI del 2020 es passarà a cobrar via rebut bancari el 13 d'agost de 2020 (i no el 3 de juny com estava previst).


El 3r període de cobrança: Del 15 de setembre fins el 30 de novembre de 2020. Les persones que ho tinguin domiciliat bancàriament, tots els rebuts es giraran el 13 de novembre de 2020.


Les oficines del Consorci Servei de Recaptació Cerdanya-Ripollès de Ripoll i Puigcerdà, romandran tancades al públic fins nou avís. Podeu fer els vostres tràmits o consultes telemàticament a http://cerdanyaripolles.cat/ o als telèfons 972700900 i 972700146 i a recaptacio@cerdanyaripolles.cat.



𝗠𝗘𝗦𝗨𝗥𝗘𝗦 𝗗𝗘 𝗟𝗔 𝗚𝗘𝗡𝗘𝗥𝗔𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧 (𝗖𝗔𝗡𝗔𝗟 𝗘𝗠𝗣𝗥𝗘𝗦𝗔) 𝗣𝗘𝗥 𝗙𝗘𝗥 𝗙𝗥𝗢𝗡𝗧 𝗔 𝗟’𝗜𝗠𝗣𝗔𝗖𝗧𝗘 𝗘𝗖𝗢𝗡𝗢̀𝗠𝗜𝗖 𝗜 𝗦𝗢𝗖𝗜𝗔𝗟 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗𝟭𝟵


Si voleu mÊs informació sobre Ajustament temporal de l'activitat (ERTO), Regulació de les jornades de treball i de l'ocupació, ajuts i prestacions per empreses i autònoms, Crèdits i prÊstecs, Ajornament de tributs, Flexibilitat i demores en el pagament d'impostos, Altres facilitats per a les empreses, bonificacions i ajornaments, Mesures per als contractistes, consulteu a:

http://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/#


𝐓𝐄𝐋𝐄̀𝐅𝐎𝐍𝐒 𝐃’𝐈𝐍𝐓𝐄𝐑𝐄̀𝐒


Si teniu alguna urgència o necessitat contacteu per telèfon 972740387 o E-mail info@mollo.cat a l’Ajuntament per poder-vos ajudar en el que calgui. També podeu contactar amb Serveis Socials al telèfon 972715839.

🔴 𝐅𝐀𝐐𝐒 𝐆𝐄𝐍𝐄𝐑𝐀𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓 𝐒𝐎𝐁𝐑𝐄 𝐄𝐋 𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀𝐕𝐈𝐑𝐔𝐒





589 views0 comments
bottom of page