top of page

Molló renova la qualificació de municipi turístic fins el 2025


El municipi de Molló ha renovat per quatre anys més la qualificació de municipi turístic per la Generalitat de Catalunya.


Mitjançant una resolució de 19 de juliol de 2021, la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya ha prorrogat la qualificació de zona turística a efectes d'horaris comercials per al municipi de Molló, d’acord a la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de comerç, serveis i fires.


Aquesta qualificació de "municipi turístic" es pot atorgar a municipis que:


a) Si, per afluència estacional, la població del municipi equivalent a temps complet anual (ETCA) és superior a la xifra oficial de població empadronada segons l'Institut d'Estadística de Catalunya i si, a més, el nombre d'allotjaments turístics i segones residències és superior al nombre d'habitatges de residència primària.


b) Si en el municipi concorre alguna de les circumstàncies següents:

  • 1a. Disposa d'algun bé declarat patrimoni de la humanitat, d'algun immoble d'interès cultural integrat en el patrimoni historicoartístic o d'equipaments culturals que generin una afluència anual acreditada de visitants que superi el nombre d'habitants del municipi.

  • 2a. S'hi celebra algun gran esdeveniment esportiu o cultural de caràcter nacional o internacional.

  • 3a. Disposa d'alguna àrea comercial amb una oferta singular i clarament diferenciada de la que és comuna als centres comercials de les principals ciutats de Catalunya, la qual genera una afluència anual acreditada de visitants procedents de fora de Catalunya superior a un milió anual durant un període consecutiu de cinc anys.

  • 4a. Té més de 100.000 habitants i registra més de 600.000 pernoctacions l'any immediatament anterior.

  • 5a. Disposa d'una zona portuària on operen creuers turístics i acredita l'arribada per aquest mitjà de transport de més de 400.000 passatgers en el darrer any.


Així doncs, Molló mantindrà fins el 4 d'agost de 2021 la qualificació de municipi turístic a efectes d'horaris comercials.



69 views0 comments
bottom of page