top of page

Aplicació al municipi del "Pla de transició cap a la nova normalitat"

Updated: May 3, 2020


Actualització 03/05/2020, 16:15h


El govern espanyol ha aprovat el pla de transició cap a la nova normalitat (desconfinament) que s’anirà aplicant per províncies. Des de l’Ajuntament us anirem informant d’aquest pla, i com ens afecta al municipi de Molló. Podeu consultar aquesta informació en format web aquí: https://www.mollo.cat/post/aplicaci%C3%B3-al-municipi-del-pla-de-transici%C3%B3-cap-a-la-nova-normalitat


Els apartats marcats amb 🔴 tenen novetats!




🔴 CORONAVIRUS A MOLLÓ I EL RIPOLLÈS


Al municipi de Molló no s’ha detectat cap cas positiu de COVID-19 a data d’avui.


Ahir al vespre, la xifra de persones amb coronavirus confirmat a la comarca i que han estat ingressades a l’Hospital comarcal de Campdevànol era de 113 persones. Ara només hi ha 2 persones ingressades per COVID-19. Hi ha 8 defuncions per coronavirus a la comarca des de l’inici de la pandèmia.



DEFUNCIONS I ENTERRAMENTS


Es prohibeixen les sales de vetlla a tanatoris o a cases particulars. Els enterraments o cremació es restringeix a un màxim de tres familiars, a més, si és el cas, de ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva. En tot cas, s'haurà de respectar sempre la distància d'un a dos metres entre ells.


🔴 MOBILITAT PERMESA ALS MAJORS DE 14 ANYS (INCLÒS)


La mobilitat (amb vehicle o a peu) es limita a determinades activitats i sempre de forma individual:

a) adquisició d’aliments o productes farmacèutics de primera necessitat,


b) entitats financeres i assegurances,


c) desplaçament al lloc de treball,


d) retorn a la residència habitual,


e) atenció i cura de menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables,


f) anar a tirar les deixalles


g) Anar als horts per autoconsum sempre que es trobi en el mateix municipi.


h) Atenció i cura dels animals per part dels propietaris.


Des del 2 de maig de 2020:


i) Sortir a passejar, de 6 a 23 hores, de forma individual o amb la mascota. També es pot anar acompanyat d’una persona amb qui es conviu al domicili o amb la persona cuidadora en el cas de persones que ho necessitin. Els passejos s’han de fer sempre a una distància màxima d’1 km del domicili habitual. Heu de sortir a peu des de casa, no es pot agafar cap vehicle.


j) Es pot fer esport a qualsevol via o espai públic de 6 a 23 hores, inclosos els espais naturals, però sempre dins del terme municipal de Molló. Es pot fer esport corrent, en bici, patins, patinet o similars. Heu de sortir fent esport des de casa, no es pot agafar el cotxe per un tram en vehicle.


🔴 MOBILITAT PERMESA DE 0 A 13 ANYS (INCLÒS)


Poden sortir acompanyats d'1 adult els menors de 0 a 13 anys amb condicionants:

  • Fins a 1 km de distància del domicili

  • Fins a 3 menors amb 1 adult

  • Entre 12 i 19 hores.

  • Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'1 km del domicili

  • No és permès l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives com el poliesportiu.

  • Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres.

🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS OBERTS


a) Botigues d’aliments i medicaments (obertes al matí): Can Jordi d’Espinavell, Can Bruel, Can Parruc i La Cooperativa a Molló.


b) Farmaciola (dilluns, dijous i divendres, d’11 a 13:45 hores)


c) Deixalleria de Camprodon: Dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 h.


A partir del 4 de maig de 2020:


d) Esglésies obertes, però sense culte.


e) Els restaurants (Can Calitxó, Costabona, Can Bertran, Les Planes, Can Jordi, Panoramix) poden fer només menjar per emportar. Consultar amb els establiments https://www.mollo.cat/allotjament-i-restaurants si en fan.


f) Zones verdes municipals obertes, però es recomana no fer ús dels jocs infantils.


g) Poden obrir botigues i petits establiments de menys de 400 m², sempre amb cita prèvia per part dels clients, amb 1 persona per cada treballador,... (https://www.boe.es/boe/dias/2020/05/03/pdfs/BOE-A-2020-4793.pdf). A Molló no tenim cap establiment d’aquest tipus.


🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS TANCATS


a) Tots els equipaments municipals: Biblioteca-Telecentre, Espai d’Entitats, Centre Migjorn, Pista Poliesportiva, Cementiri...


b) Terrasses i menjadors interiors de restaurants i bars, hotels, turisme rural,...


c) No hi ha servei de recollida de trastos vells.


AJUNTAMENT I REGISTRE CIVIL


L’Ajuntament està tancat al públic, tot i que es fan les gestions habituals amb teletreball. Per consultes truqueu al 972740387 o feu els tràmits amb plena validesa legal pel web www.mollo.cat.


El Registre Civil de Molló també està tancat i només atén consultes telemàtiques o per telèfon (trucar a l’Ajuntament). Els serveis essencials del Registre Civil són Llicències d’enterrament, matrimonis in articulo mortis, i naixements en termini peremptori. De dilluns a divendres laborables, de 9 a 14 h, truqueu a: 972.74.03.87. Fora d’aquest horari, truqueu al telèfon del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 1 de Ripoll al 972.70.00.99


SEGONES RESIDÈNCIES


No està permès desplaçar-se a les segones residències (ni horts d’aquestes finques).



MASCARETES I PLA DE DESINFECCIÓ D'ESPAIS PÚBLICS


Les autoritats recomanen l’ús de mascaretes i guants per sortir a l’exterior de casa i anar a comprar. Si us en falten, l’Ajuntament en va repartint de forma gratuïta per persones empadronades i que tinguin residència i es trobin durant el confinament al municipi en diferents espais i dies. Consulteu el WhatsApp de l’Ajuntament els llocs i dies.


L'Ajuntament desinfecta alguns espais concorreguts com ara la zona de compactadors del municipi, i amb menor freqüència es desinfecten carrers.



AJORNAMENT D'IMPOSTOS I TAXES MUNICIPALS i PLA DE RECUPERACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL DE MOLLÓ


Consulteu el nou calendari fiscal de pagament d’impostos i taxes que ja està aprovat al web https://www.mollo.cat/post/s-ajorna-el-pagament-de-taxes-i-impostos-municipals-arran-de-la-crisi-sanit%C3%A0ria


Consulteu les altres mesures socials i econòmiques previstes a Molló (pendent d’aprovar) a https://www.mollo.cat/post/aprovat-un-pla-amb-vuit-mesures-per-fomentar-la-recuperaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-i-social



MESURES DE LA GENERALITAT (CANAL EMPRESA) PER FER FRONT A L'IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA COVID-19


Si voleu més informació sobre Ajustament temporal de l'activitat (ERTO), Regulació de les jornades de treball i de l'ocupació, ajuts i prestacions per empreses i autònoms, Crèdits i préstecs, Ajornament de tributs, Flexibilitat i demores en el pagament d'impostos, Altres facilitats per a les empreses, bonificacions i ajornaments, Mesures per als contractistes, consulteu a:


TELÈFONS D'INTERÉS


Si teniu alguna urgència o necessitat contacteu per telèfon 972740387 o E-mail info@mollo.cat a l’Ajuntament per poder-vos ajudar en el que calgui. També podeu contactar amb Serveis Socials al telèfon 972715839.

255 views0 comments
bottom of page