top of page

Entrada a la fase 2 a partir de l'1 de juny: què es pot fer i què no?

Updated: Jun 1, 2020


Actualització 31/05/2020, 11:50h El govern espanyol ha aprovat el pla de transició cap a la nova normalitat (desconfinament) que s’anirà aplicant per regions sanitàries a Catalunya. Des de l’Ajuntament us anem informant d’aquest pla, i com ens afecta al municipi de Molló, que pertany a la regió sanitària de Girona (inclou tota la província de Girona, excepte la Cerdanya, i inclou l’Alt Maresme). A partir de dilluns 1 de juny, la regió sanitària de Girona entra a FASE 2. Els apartats marcats amb 🔴 tenen novetats! 🔴 CORONAVIRUS A MOLLÓ I EL RIPOLLÈS Al municipi de Molló no s’ha detectat cap cas positiu de COVID-19 a data d’avui. A la comarca del Ripollès s’han comptabilitzat 10 defuncions per COVID-19 des de l’inici de la pandèmia. Hi ha 1 persona amb coronavirus ingressada a l’Hospital comarcal de Campdevànol. 🔴 DEFUNCIONS I ENTERRAMENTS A partir de l'1 de juny (FASE 2): S'autoritzen les sales de vetlla en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure i 15 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 25 persones. En tot cas, s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes, la distància mínima de seguretat de dos metres i la higiene de mans. 🔴 MOBILITAT PERMESA ALS MAJORS DE 14 ANYS (INCLÒS) La mobilitat (amb vehicle o a peu) es flexibilitza i es poden fer la majoria d'activitats habituals, sempre només DINS LA REGIÓ SANITÀRIA DE GIRONA, i es pot anar a la platja per bany o oci, al cinema, visita monuments, espais culturals, fer turisme actiu, de compres, perruqueries, òptiques, fisioterapeuta, restaurants, trobades a casa o a l'exterior,... amb algunes condicions d'aforament, distància física... Es pot sortir a passejar o fer esport sense limitacions (dins de la regió sanitària i amb un màxim de 15 persones si és en grup). Només es permet agafar el cotxe per anar a instal·lacions esportives a l’aire lliure o cobertes i piscines per a la pràctica esportiva, amb cita prèvia, en l’àmbit de la regió sanitària. Sí que es pot agafar el vehicle per anar a caminar o fer muntanya dins l'àmbit de la regió sanitària. Les persones de fins a 70 anys podran fer l'activitat física no professional en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys. 🔴 MOBILITAT PERMESA DE 0 A 13 ANYS (INCLÒS) Poden sortir a qualsevol hora del dia, dins la regió sanitària i amb grups de màxim 15 persones.


🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS OBERTS a) Activitats del municipi:

  • Farmaciola: dilluns, dijous i divendres, d’11 a 13:45 hores.

  • Can Bruel: obert.

  • Can Parruc: obert.

  • Cooperativa: obert de matins.

  • Can Calitxó: oberta la terrassa i 40% a l'interior per servei de bar i menjar els caps de setmana de 10 a 18 hores. Apartaments turístics disponibles. L’hotel obrirà a partir del 15 de juny amb condicions.

  • Restaurant El Costabona: menjar per emportar, interior al 40%.

  • Bar Can Bertran: menjar per emportar, interior al 40%, terrassa oberta.

  • Restaurant Can Jordi: obert de caps de setmana amb terrassa i interior al 40%.

  • Restaurant Les Planes: terrassa oberta i interior al 40%.

  • Restaurant Panoramix: Pendent de rebre informació.

  • Refugi Els Estudis d’Espinavell: obert amb condicions.

  • Molló Parc i Parc d’Aventures: obert.

  • Hostal El Quintà: de moment no està obert.

  • Turisme Rural Mas Can Torrent: obert.

  • Turisme Rural Mas Can Illa: obert a partir de l'1 de juny.

  • Turisme Rural Mas La Costa: Pendent de rebre informació.

  • Can Pletis: Obert.

  • Apartaments Els Vents: de moment no està obert.

  • Apartaments Les Barnedes: obert.

  • Cabanya de Can Jordi: obert.

b) Deixalleria de Camprodon: Dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 h. També es reprèn el servei de recollida de trastos vells (A Molló ens toca l’11 de juny). c) Esglésies obertes. Es podran fer celebracions de culte/misses amb 50% de l’aforament, a 1 metre de distància entre els assistents. Es recomana fer servir mascareta i desinfectar abans i després de cada acte. Caldrà posar a disposició dels assistents gels hidroalcohòlics o desinfectants d’activitat viricida. No es permet fer servir aigua beneïda ni les ablucions. En les celebracions, limitades al temps imprescindible, s’evitarà el contacte físic, la distribució de llibres o similar, tocar objectes de devoció o similars i l’actuació de corals.

d) Cementiri obert.

e) Sobre les terrasses, bars i establiments de restauració:


Es permet l’obertura de les terrasses a l’aire lliure amb les condicions següents:

  • Ocupació màxima del 50% de les taules (respecte a la llicència municipal).

  • Distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules.

  • Màxim de 15 persones juntes en una taula (o grup de taules), respectant la distància mínima de seguretat.

  • Especial atenció, en respectar la distància de 2 metres, entre les persones que ocupen taules diferents.

Es permet l’obertura de l'establiment de hostaleria i restauració amb les condicions següents:

  • Ocupació màxima del 40% d'aforament.

  • Distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules.

  • Preferentment amb cita prèvia.

  • No es podrà consumir a la barra de l'establiment.

  • El local establirà un itinerari per evitar aglomeracions per prevenir el contacte entre clients.

f) Establiments d’allotjament (Hotels, hostals, turisme rural, apartaments turístics): Poden obrir amb limitacions. Les zones comunes poden estar ocupades en 1/3. No es permetrà l’ús de piscines, spas, gimnasos, miniclubs, zones infantils, discoteques, salons d’esdeveniments i d’altres no imprescindibles per a l’hostatge. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció. Sí que podran obrir restaurants i cafeteries propis per donar servei als clients allotjats. g) Empreses de turisme actiu: poden obrir, per a grups màxim de 20 persones. Preferentment mitjançant cita prèvia. No es poden fer activitats en locals o establiments, aquests només podran estar oberts en la zona de recepció i vestuaris si és el cas, garantint sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció. h) Zones verdes municipals obertes, però es recomana no fer ús dels jocs infantils. i) Poden obrir botigues i establiments independentment de la seva superfície, no cal demanar cita prèvia per part dels clients però es recomanable fer-ho. Es pot anar a qualsevol botiga de la regió sanitària de Girona.

j) Biblioteca-Telecentre i Espai d’Entitats oberts amb horari habitual. No podran superar el 40% de l'aforament, ni superar el màxim de 15 persones.



🔴 EQUIPAMENTS TANCATS a) Centre Migjorn tancat. 🔴 AJUNTAMENT I REGISTRE CIVIL L’Ajuntament fa atenció presencial: Dilluns: de 9 a 14 hores. Dimarts: de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Dimecres: de 9 a 14 hores. Dijous: de 9 a 14 hores. Divendres: de 9 a 14 hores. Demaneu cita prèvia al 972740387 o feu els tràmits amb plena validesa legal pel web www.mollo.cat. El Registre Civil de Molló obrirà dimecres, dijous i divendres de 9 a 14 hores.


Des de l'1 de juny de 2020 es reprenen tots els terminis administratius, i des del 4 de juny els terminis processals-judicials.

🔴 SEGONES RESIDÈNCIES Està permès desplaçar-se a la segona residència si sou de la Regió Sanitària de Girona. No està permès desplaçar-se a les segones residències (ni horts d’aquestes finques) si sou de la resta de Catalunya. 🔴 MASCARETES Des del 21 de maig és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. AJORNAMENT D'IMPOSTOS I TAXES MUNICIPALS i PLA DE RECUPERACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL DE MOLLÓ Consulteu el nou calendari fiscal de pagament d’impostos i taxes que ja està aprovat al web https://www.mollo.cat/post/s-ajorna-el-pagament-de-taxes-i-impostos-municipals-arran-de-la-crisi-sanit%C3%A0ria Consulteu les altres mesures socials i econòmiques previstes a Molló (pendent d’aprovar-ne algunes) a https://www.mollo.cat/post/aprovat-un-pla-amb-vuit-mesures-per-fomentar-la-recuperaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-i-social MESURES DE LA GENERALITAT (CANAL EMPRESA) PER FER FRONT A L'IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA COVID-19 Si voleu més informació sobre Ajustament temporal de l'activitat (ERTO), Regulació de les jornades de treball i de l'ocupació, ajuts i prestacions per empreses i autònoms, Crèdits i préstecs, Ajornament de tributs, Flexibilitat i demores en el pagament d'impostos, Altres facilitats per a les empreses, bonificacions i ajornaments, Mesures per als contractistes, consulteu a: http://canalempresa.gencat.cat/ca/01_que_voleu_fer/mesuresempresesiautonoms/# TELÈFONS D'INTERÉS Si teniu alguna urgència o necessitat contacteu per telèfon 972740387 o E-mail info@mollo.cat a l’Ajuntament per poder-vos ajudar en el que calgui. També podeu contactar amb Serveis Socials al telèfon 972715839. 🔴 MÉS INFORMACIÓ DETALLADA Molta més informació detallada a http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/fase-2/

273 views0 comments
bottom of page