top of page

Entrada a la fase 3 a partir del 15 de juny: què es pot fer i què no?

Updated: Jun 15, 2020


Actualització 14/06/2020, 11:35h


El govern espanyol ha aprovat el pla de transició cap a la nova normalitat (desconfinament) que s’anirà aplicant per regions sanitàries a Catalunya.


Des de l’Ajuntament us anem informant d’aquest pla, i com ens afecta al municipi de Molló, que pertany a la regió sanitària de Girona (inclou tota la província de Girona, excepte la Cerdanya, i inclou l’Alt Maresme).


A partir de dilluns 15 de juny, la regió sanitària de Girona entra a FASE 3.


Els apartats marcats amb 🔴 tenen novetats!




🔴 CORONAVIRUS A MOLLÓ I EL RIPOLLÈS


Al municipi de Molló no s’ha detectat cap cas positiu de COVID-19 a data d’avui.



🔴 DEFUNCIONS I ENTERRAMENTS


A partir del 15 de juny (FASE 3): S'autoritzen les sales de vetlla en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 50 persones en espais a l'aire lliure i 25 persones en espais tancats. La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 50 persones. En tot cas, s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes, la distància mínima de seguretat de 2 metres i la higiene de mans.



🔴 MOBILITAT PERMESA ALS MAJORS DE 14 ANYS (INCLÒS)


Hi ha lliure circulació dintre la regió sanitària de Girona. Tambés es pot anar lliurement a regions sanitàries que estiguin en fase 3 (Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre).


No és possible anar (excepte per desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats) a la regió metropolitana de Barcelona ni a la regió de Lleida (Fase 2).


S'eliminen les franges horàries per a tots els grups d'edat.


Trobades de fins a 20 persones.


Al transport públic es poden ocupar tots els seients.



🔴 MOBILITAT PERMESA DE 0 A 13 ANYS (INCLÒS)


Poden sortir a qualsevol hora del dia, dins la regió sanitària o entre regions que estiguin en FASE 3 i amb grups de màxim 20 persones.


🔴 ESTABLIMENTS I EQUIPAMENTS OBERTS


a) Comerç: Tots els comerços estan oberts. 50% d'aforament a l'interior o 1 client si no es pot guardar els 2 metres de distància.


b) Restaurants: Tots oberts. 50% d'aforament, amb reserva prèvia a ser possible. Es permet consum a la barra, sempre que es mantinguin els 2 metres de separació. Terrasses al 75%.


c) Hotels, pensions i turisme rural: Tots oberts. Zones comunes al 50%.



d) Deixalleria de Camprodon: Dilluns, dimecres, divendres, dissabte i diumenge de 10 a 14 h. També es reprèn el servei de recollida de trastos vells.


e) Esglésies obertes. Es podran fer celebracions de culte/misses amb 75% de l’aforament, a 1 metre de distància entre els assistents. Es recomana fer servir mascareta i desinfectar abans i després de cada acte. Caldrà posar a disposició dels assistents gels hidroalcohòlics o desinfectants d’activitat viricida.


f) Cementiri obert.


g) Empreses de turisme actiu: poden obrir, per a grups màxim de 30 persones.


h) Zones verdes municipals obertes, però es recomana no fer ús dels jocs infantils ni de les fonts.


i) Biblioteca-Telecentre, Centre Migjorn i Espai d’Entitats oberts amb horari habitual. No podran superar el 40% de l'aforament, ni superar el màxim de 20 persones.


j) Piscina municipal oberta a partir del 20 de juny amb el 30% d'aforament i reserva prèvia https://www.mollo.cat/piscina

🔴 AJUNTAMENT I REGISTRE CIVIL


L’Ajuntament fa atenció presencial: Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres: de 9 a 14 hores. No es necessari demanar cita prèvia, però és recomanable. Telèfon 972740387 o feu els tràmits amb plena validesa legal pel web www.mollo.cat.


El Registre Civil de Molló obrirà dimecres, dijous i divendres de 9 a 14 hores.



🔴 SEGONES RESIDÈNCIES


Està permès desplaçar-se a la segona residència del nostre municipi si sou de la Regió Sanitària de Girona, de la Catalunya Central, Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.


No està permès desplaçar-se a les segones residències (ni horts d’aquestes finques) si sou de la regió metropolitana de Barcelona o regió de Lleida.



MASCARETES


Des del 21 de maig és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones.



AJORNAMENT D'IMPOSTOS I TAXES MUNICIPALS i PLA DE RECUPERACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL DE MOLLÓ


Consulteu el nou calendari fiscal de pagament d’impostos i taxes que ja està aprovat al web https://www.mollo.cat/post/s-ajorna-el-pagament-de-taxes-i-impostos-municipals-arran-de-la-crisi-sanit%C3%A0ria


Consulteu les altres mesures socials i econòmiques previstes a Molló (pendent d’aprovar-ne algunes) a https://www.mollo.cat/post/aprovat-un-pla-amb-vuit-mesures-per-fomentar-la-recuperaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-i-social



MESURES DE LA GENERALITAT (CANAL EMPRESA) PER FER FRONT A L'IMPACTE ECONÒMIC I SOCIAL DE LA COVID-19


Si voleu més informació sobre Ajustament temporal de l'activitat (ERTO), Regulació de les jornades de treball i de l'ocupació, ajuts i prestacions per empreses i autònoms, Crèdits i préstecs, Ajornament de tributs, Flexibilitat i demores en el pagament d'impostos, Altres facilitats per a les empreses, bonificacions i ajornaments, Mesures per als contractistes, consulteu a:



TELÈFONS D'INTERÉS


Si teniu alguna urgència o necessitat contacteu per telèfon 972740387 o E-mail info@mollo.cat a l’Ajuntament per poder-vos ajudar en el que calgui. També podeu contactar amb Serveis Socials al telèfon 972715839.



🔴 MÉS INFORMACIÓ DETALLADA






265 views0 comments
bottom of page